Räta och aviga

Många provlappar har det blivit denna hemmaperiod och alla med tema räta och aviga maskor. En uppgift skulle vi välja ut 8st mönster och göra provlappar och reflektera över de olika mönstren. Hur skulle jag vilja förändra mönstret, tycker jag om mönstret, vad vill jag göra med detta mönstret osv. Intressant att analysera det man stickar. Det blev många ärmpuffar och axelpartier i min fantasi.

Att leka fram egna mönster med räta och aviga med fyrkanter och trekanter var oerhört kul men inte så lätt som jag trodde till en början. Jag hade kunnat göra hur många mönster som helst och snöa in på det totalt. Det jag valde var egentligen ett misstag vid uppklistringen, men tyckte bäst om den när jag sen tittade på dom. Min tanke var att fyrkanterna skulle vara 3×3 maskor och trekanterna skulle ha 5maskor som bas. Men när jag sen började sticka så såg man inte mönstret. Så jag fick rita om mönstret till ett större.

Tre olika garner och tre olika tjocklekar på garn. Det blev ett bomullsgarn, ett hampa och ett grovt ullgarn. Jag tänkte att jag skulle hittat ett tunnare garn, men just dessa var jag samtidigt nyfiken på och lite fördomar. Jag gillar inte bomull så mycket men det blir väldigt fint att sticka mönsterstickning med. Lettlopi trodde jag inte skulle framhäva mönstret så bra som det gjorde.

Nästa gång vi åker upp till skolan så ska vi börja med matriallära. Vi ska börja med djurfiber. Till den gången ska vi sticka med tre olika fårrasers ull. Så vi skulle sticka stjärnor. Vi fick ytterligare 2sorter till att sticka om vi ville (vilket jag inte gjort det än, för jag tyckte inte stjärnan var så kul att sticka ytterligare två gånger till. Men tänkt att jag ska göra när jag fått paus från stjärnorna.)

Det har varit väldigt givande att sticka dessa provlappar. Lite stressad men för att inte hinna, men det gjorde jag utan problem. Jag hoppas att jag blir mer varm i kläderna på hur lång tid allting tar, så jag kan planera min stickning utan att vara stressad för att inte hinna.

I denna skrivande stund sitter jag på tåget mellan Sthlm – Gävle. För nu är det dax för en ny träff. Ska bli så himla kul.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s