Träningsdejt med Mayhem

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/320/32309218/files/2014/12/img_5491.jpg

Jag har länge känt att jag vill göra något lite extra för min sambo och stöttepelare. När vi bodde i Malmö så tränade F i en klass med en ledare som heter Andreas. F bara älskade hans träningspass och de har genomfört 2 hinderbanelopp ihop efter det och saknat att träna för/ihop med honom.

Så jag ordnade barnvakt till lilla M och berättade för F att han skulle klä sig för ett träningspass ute. Sagt och gjort, vi lämnade lilla M hos farfar och gick och tog tåget till Malmö för att möta upp Mayhem på Stortorget.

Ju närmre vi närmade oss Malmö desto mer blev jag nervös över min egen prestation. Bilder från min egen handbollsspelarkarriär kom på näthinnan. Jag har alltid varit ganska stark men löpningen har aldrig varit min bit. Jag låg alltid super sist under löpträningen och jag har alltid tyck att det var jobbigt att ligga så där super sist, för man blir påminna över hur begränsad jag var av alla sina +kilo.
Jag andades in och lutade mig lite på F och fick pepp av honom. Jag kan ju bara göra mitt bästa intalade jag mig. Jag visste ju att Mayham coacherna skulle stötta och finnas där om jag skulle klappa igenom.
Bara att kasta sig in även om jag var nervös och osäker på hur stark och uthållig jag va jämfört med de andra.

Uppvärmningen började, vi började på Stortorget och sprang upp på gågatan vek höger till Lilla Torg sen ner till Stor torget igen. Ingen långbit, men det kändes bra. Kroppen kändes helt ok och jag sprang i lugnt tempo och hängde med utan problem. Jag fick lite tro och hopp om att jag skulle fixa denna träning på 1h 15min utan att bli knäckt mentalt.
Efter lilla varvet så ställde vi upp oss 2 o 2 mitt emot varandra och körde lite uppvärmnings övningar som tex ”sprattelgubben”, höga knä, knä böj mm. Detta gick helt ok, förutom att jag blir så jäkla kissnödig när man hoppar. Otroligt jobbigt!

Nu var vi varma i kläderna, det var dax att börja träningen på riktigt, det som stod på schemat var intervaller. Fy fan, först sprang man ca 50m och gjorde en styrkeövning tex knäböj, burpees, knäböj med hopp och sen sprang man tillbaka och bytte med sin kompis. Intervaller, fy jäklar vad de tar musten ur en. Efter vi kört den övningen då var jag nästan redo att packa ihop och bege mig hem. Då var det dax att ta våra saker och börja transportera oss mot Casinot. Dvs springa i trupp, ÅGREN de Lux kom över mig. Men vi började springa…. Upptäckte att jag hängde med ganska lätt. Jag låg i mitten och nästan lite högre upp än mitten!!!! Vad hände här?!?! Jag som alltid legat sist!! Vi sprang inte så långt, utan det var dax för lite nya fysiska prövningar. Vi stannade på gamla väster och körde lite armhävningar, burpees, och utgång till planka ner i en armhävning och sen går man in igen.
Blev helt förvånad över hur bra övningarna gick och hur stark jag kände mig. Jag har inte kört burpees så mycket förr och nu skulle vi köra i högt tempo. Insåg att jag kom ner ganska snabbt och smidigt på marken och sen upp och inhopp och uthopp gick nästan av sig själv. Helt otroligt! Tyvärr då fick jag blodtrycksfall i slutet av de 30 sekunderna men jag var mer än nöjd i alla fall.

Det var dax att förflytta oss igen med jogging, även om vi kört på ganska tufft med benövningar så märkte jag att jag återhämtade mig ganska snabbt. Så cool känsla!

Vi kom fram till en trädallé, vad kan man köra där? Jo, idioten…. Kom och skjut mig!!! Intervaller IGEN! Jag kan inte påstå att det är mitt starka kort, jag körde ihop med en dam som hade lite problem med ett knä. Hon krigade på riktigt bra och jag var tacksam för all vila jag fick mellan mina runder.

Lite bål stabilitet i form av olika plankor var det dax för efter Idioten, fan riktigt stark där. Så nöjd!! Sen kom en fasan övning, hoppa i sidled över någon annans ben. Det gjorde jag inte, jag stod bakom och hoppade i sidled istället ( och blev mer kissnödig)

Sen var det dax att bege sig mot Stor torget igen. På vägen så hann vi med utgångssteg och en rejäl sprint. Mjölksyran va fin i benen när vi nådde torget igen.

Vi var inge riktigt klara, utan vi körde knäböj ihop i en stor ring, först 10st sen sprint på ca 30m och en valfri övning i 20 sekunder, sen 10 knäböj i en gemensam ring och sen spring och valfri övning. Vi kom upp till 50 knäböj 4 enskilda övningar.

Sen var detta träningspass klart. Jag visste inte vad jag kände, jag kunde inte landa i det jag varit med om och gjort. Jag var nöjd, men ändå så kände jag att jag hade kunnat ge mer! Allt jag varit orolig för inträffade inte.

Min utvärdering av mig själv som jag gjorde när vi satt på tåget hem blev så stark känslomässigt att jag nästan började gråta. Jag är inte den där. Tjocka Mia längre som är en fånge i min kropp! Jag kan!! Jag kan! Jag behöver inte känna mig misslyckad!

Jag håller på all lära känna en ny kropp och ett nytt jag!

Tack snälla alla från mayhem för ett bra träningspass! Jag hoppas vi sed igen och att ni även kommer starta upp här i Lund

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/320/32309218/files/2014/12/img_5492.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s