Vad får ditt välmående och hälsa kosta?

20140403-124856.jpg

Jag har länge funderat just på hur mycket pengar får mitt välmående kosta?!

Ju mer jag läser om mat och inser hur stor betydelse den har så känner jag att jag hade kunnat tänka mig lägga mycket mer pengar på bra och naturlig mat.

Jag har länge levt med mottot ”köp mat så billigt som möjligt, för det är bra för ekonomin!”

Problemet med billig mat är att det ofta är mat med oerhört dålig näring och massa tillsatser som inte borde få vistas i en kropp!

Maten som jag åt förr dvs den som är onaturlig (processad) har inte gett mig en nöjd känsla eller en signal av att jag är mätt när jag ätit. För att bli mätt så tog jag flera portioner, efter jag ätit mådde jag illa eller kände mig uppsvälld för jag ätit för mycket. Även om jag kände mig uppsvullen så blev jag ganska snabbt hungrig eller sugen på något igen. Inte konstigt att jag varit kraftigt överviktig sens barnsben.

Nu när jag äter naturlig mat sen några månader tillbaka (då menar jag ren mat så som grönsaker, frukt, kött, nötter och frön) då får jag en nöjdhet som säger ”tack nu behöver jag inte äta mer” denna nöjdhet gör att jag kan lämna mat på tallriken. Det har jag aldrig kunnat göra innan.

Så även om det blir dyrare matkonto så tror jag att jag tjänar på det i långa loppen genom att ha en bättre hälsa.

Bilden ovan är min beställning på Aloe Vera dryck, Agri + och probiotika som är kosttillskott som gjordes idag. Jag tar det varje morgon. Detta kommer räcka i ca 2månader till mig (och 2 månader Agri + till sambon) och jag unnar mig och min kropp det, för efter alla år jag misskött min kost så förtjänar min kropp det bästa! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s