Lunds kommun har ”hemliga” lokala parkeringsregler.

Så är jag invigd i P-bots träsket på detta område också. *suck*

Tydligen så har jag enligt P-boten ” Överträdelse: Lokal Trafikföreskrift. 38. Längre än tillåten tid, 5 min – område ”

Dvs jag har stått längre än 5min på ett ställe med bilen som man inte får stå på. Men det intressanta i detta är att det finns inte en skylt så långt ögat kan nå om att det finns någon lokal regel om att man får enbart stå längst gatan i 5minuter.

Dessa bilder tog jag idag. Det är bilder från in/utfart från vår gata.

 

Ser ni några skyltar om parkering är förbjuden eller att det finns någon lokal 5minuters regler??? Jag gör det inte.

Det enda på hela gatan som handlar om parkering (förutom de förhyrda) är dessa skyltar

 

vilket är väldigt tydligt. Men det står fortfarande INGET om att det är förbjudet att stå längst med de andra vägkanterna.

För skojs skull så sökte jag på ” Lunds kommun parkering ” för att leta upp de här lokala reglerna det inte står några skyltar om.

Jag hittade då detta

 

Klostergården har då en områdesindelning som är på 5 minuter som är inritat på kartan. Så ja, jag har ju gjort fel genom att ha ställt bilen inne på vår gata. MEN, HUR ska jag kunna veta att jag gör fel när det inte står någon information längst gatorna???? Eller det ska vara så att man måste gå in och söka på internet för att få veta hur parkeringsreglerna ser ut för varje gata???

Jag tycker inte att detta är okej! Tycker det är för jävla dåligt rent ut sagt av Lunds kommun. Det känns som om de ser detta som en pengakossa, ”om vi inte skriver ut skyltar som påvisar reglerna så kan vi sätta dit bilisterna och få in en massa extra pengar.” Det är inte lite pengar de får in på detta sätt. Min bot är på 400kr och jag är ju långt ifrån ensam om att ha fått den.

Lunds kommun, SKÄRPNING!!! Om ni har speciella parkeringsregler så skriv ut de genom skyltar som man får lära sig på trafikskolorna !! För det är svårt att följa regler/lagar om de är ”hemliga” och det är inte kul när man får de upptryckta i huvudet när man tror man gör något man får!

 

Annonser

One thought on “Lunds kommun har ”hemliga” lokala parkeringsregler.

  1. Inlägget är gammalt men fick också en bot för en sådan hemlig zon idag på gerdagatan. Står många bilar parkerade där också men de hade inte blivit lappade..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s