Mamma tar upp kampen mot sin MS

I slutet av förra året så fick mamma tips om att Näringsmedicinsk Tidskrift hade gjort ett temanummer om MS. Det släptes september 2011. Nr 5 . Årgång 16. Mamma tog och beställde numret och där började mammas nya äventyr.

Bakgrundsfakta

Min mamma har haft diagnosen sen 1996 fast hon vet att hon har haft sjukdomen betydligt längre än så. Mamma sitter i rullstol och har tappat så gått som alla funktioner i armar och ben. Hon har en MS typ som heter Progressiv typ 2 vilket innebär att hon inte har skov utan hon har tappat förmågor sakta hela tiden fram tills ca 2år sen. De sista 2 åren har det mer eller mindre stått still.

Mammas motto sen hon blev sjuk har varit Hjälper jag min kropp att komma i balans så hjälper den dig att bli frisk!”

Mamma fick ett kortisonpreparat var 4de vecka som tryckte tillbaka hennes immunförsvar för att den inte skulle sända ut sina trupper och attackera de icke sjuka delarna i kroppen. MS är en autoimmunsjukdom vilket innebär att kroppens immunförsvar får en felkodning som gör att den tror att det finns sjuka partier i kroppen fast det inte gör det.  Där sänder den ut sina trupper och förgör de friska delarna. Just MS så attackerar den den Myelinet som skyddar nervtrådarna.

Det finns inga botmedel/mediciner som ”passar” mammas MS, för hon är inte gående och dessutom för gammal. Hon är född -54. Men mamma har tagit detta i egna händer, eftersom hon har det mottot som hon har så har hon sökt fakta. Det som kom till henne var Aloe Vera och Probiotica. Det är en annan historia som jag kan berätta om en annan gång, men de 2 kosttillskotten har gjort så mamma har byggt upp sitt immunförsvar och inte behöver åka till sjukhuset längre. Vilken är en enorm vinning, för alla vet ju att kortison inte är bra för kroppen.

I Tidningen så fanns det många intressanta artiklar. Men en speciell fastnade mamma för. Den handlade om en kvinna som är läkare i USA. Hon heter Terry Wahls och artiklen hette ”Frisk från multipel skleros utan läkemedel”

Det var bara att plocka fram datorn och leta upp henne via nätet. Vi hittade ett youtube klipp och även hennes hemsida.

Nyfiken som mamma är så beställde mamma en av Terry Wahls böcker om vilken kost hon ätit bla. Detta är bara en början. Mamma äter just nu en typ av Stenålderskost. Vilket innebär att hon utesluter alla mjölkprodukter, mjöl, socker, ris, pasta och potatis. Det äts enbart så rena produkter som möjligt numera.

Det finns skeptiker, men vad är det att  vara skeptisk över?! Det är bara att prova! Inget som är skadligt, inga biverkningar. Det är bara så naturligt som det kan bli.

Det jag älskar med mamma är att hon inte sett sig som ett offer. Hon är inte sjukdomen, hon bär bara på den. Hon är driven, hon är en sökaren. Hon lägger sig inte ner och dör. Hon letar och försöker ta reda fakta om hur hon kan hjälpa sig själv att må bra. Att hitta en bra hälsa även om hon bär på denna sjukdom.

Mamma drömmer om att bli frisk, dvs gående och springande igen. Men hon säger också att det är en dröm. Men hon ser all vinning i att inte bli sämre. Så om detta gör så sjukdomen stannar i detta läge som den är i nu så är det en jätte vinst i sig.

Det som är roligt med detta äventyr är att det är livslångt och vi kommer garanterat se något typ av resultat.

Jag kommer garanterat återkomma till detta i framtiden.

Annonser

6 thoughts on “Mamma tar upp kampen mot sin MS

  1. Hej! Hur har det gått för din mamma angående MS koständringen? Jag undrar då jag har en bekant som har MS och jag kommer att ge denne lite länkar om stenålderkost.

    • Hej!
      Mamma säger att hon mår bättre. Det som är viktigt att tänka på är ju att variera det man äter för annars tröttnar man på det. Jag rekommenderar henne att gå in och titta Terry Wahls på Youtube.
      Förutom att hon äter stenålderskost så är det som har gjort mammas största förändring är när hon började dricka Aloevera och äta probiotica. ( de som har bäst produkter där är Forever som man bara kan köpa via återförsäljare. Gå in och sök på någon som bor i er närhet så får ni hjälp där igenom)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s